Το Εμπρός Σαλόνι

Το σαλόνι βρίσκεται στον 2ο όροφο του Αρχοντικού. Ήταν μέρος του «Δοξάτου» όπου λάμβαναν μέρος οι γιορτές και οι «βεγγέρες», της οικογένειας.


Εκεί βρισκόταν και το μοναδικό μπαλκόνι του αρχοντικού, που βρέθηκε  γκρεμισμένο αλλά αναπαλαιώθηκε αυθεντικό με το παλιό του κάγκελο.
Αυτό το σημείο με τις πανοραμικές θέες η αίσθηση είναι πως πετάς!


Προσέξτε την γύψινη ροζέτα στο κέντρο του ταβανιού βρέθηκε μισογκρεμισμένη και με ειδικούς συντηρητές, ολοκληρώθηκε. Δουλειά εξειδικευμένη, που δείχνει τον κόπο, την γνώση και τον σεβασμό σε ότι είναι ποιοτικά παλιό.


Το κέντημα- πίνακας στον τοίχο, δουλεμένο βελονιά- βελονιά (ακόμα κ στο φόντο) από γυναίκες της Ινδίας, αποτελεί σπάνιο απόκτημα της διακόσμησης του Αρχοντικού. Εκεί βλέπετε, πως τα λαϊκά στοιχεία, είναι παρόμοια στα μάτια των ανθρώπων.


Το υφαντό κιλίμι είναι από τα προικιά της νύφης, ενός ελληνικού χωριού.


Το μικρό έπιπλο από ξύλο ελιάς στη μια γωνία, έχει έρθει από το πατρογονικό σπίτι της ιδιοκτήτριας και πάνω από 100 ετών.


Και στην κεντρική ροτόντα με το κεντητό τραπεζομάντιλο το κάνιστρο από κασσίτερο, πάνω σε δίσκο – καθρέφτη, σετ διακοσμητικό του περασμένου αιώνα.


Υπάρχει η δυνατότητα τα δύο μπροστινά δωμάτια ΑΡΓΩ ΚΛΕΙΩ μαζί με το ενδιάμεσο σαλόνι να γίνει σουίτα χάρη στο ξύλινο μεσοχώρισμα με τις παραθύρες.


Έμεινε όπως ήταν παλιά, μόνο που τα νέα vitraux στην κορυφή αντικατέστησαν τα σπασμένα χρωματιστά τζάμια.

Σε όλα τα παράθυρα και τις τζαμόπορτες, τα κεντητά κουρτινάκια, κρεμασμένα όπως τον παλιό καιρό, φέρνουν μνήμες αίγλης και Αρχοντιάς πίσω στα 1860.


Επικοινωνία

  Μαρία Ντάιμοντ

  +30 24280 99404 - +30 6944 896565

  +30 24280 90113

  Μακρυνίτσα - Πήλιο

  info@pandoramansion.com

Follow us:


ΑΡ. ΜΗΤΕ 0726ΚΟ5ΟΑ0001001


We accept:

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information